(Poza preluată de la bahaiteachings.org.)

Indiferent că vorbim despre o comunitate din mediul rural sau urban, importanța implicării tinerilor în conservarea valorilor, ocrotirea și dezvoltarea comunității din care ei fac parte este aceeași.

De ce este important ca tinerii să se implice direct în bunul mers al comunității?

Chiar daca autoritățile locale depun eforturi mai mult sau mai puțin pentru identificarea și remedierea problemelor, este datoria noastră să luam atitudine și să alegem daca așteptăm schimbarea, dacă o să fie, sau să ne implicăm direct în realizarea acesteia.

Cum putem convinge tinerii să se implice?

Ascultându-le nevoile și încercând să îi sprijinim în implementarea ideilor lor. Cine poate face un loc mai bun, dacă nu chiar cel care petrece cel mai mult acolo? Fie ca vrem sau nu să recunoaștem, toți ne lovim de problemele din comunitate, reprezentate fie prin deșeuri nedepozitate corespunzător, străzi neasfaltate sau pline de gropi ignotare, spații verzi neîngrijite etc.

Ce obțin tinerii care aleg să se implice?

  • Percepția lor despre viața se va schimba odată cu prima acțiune desfășurată, vor conștientiza că ceea ce au realizat chiar contează și vine în ajutor altora, stima lor de sine crește direct proporțional cu rezultatele obținute, încrederea lor înflorește și comunitatea prinde viață prin proiectele și acțiunile lor;
  • Vor cunoaște noi oameni și vor lega prietenii;
  • Acțiunile de voluntariat desfășurate îi vor ajuta să obțină mult mai ușor un job.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook