Cel puțin o dată în viață ne propunem să renunțăm la comoditate și să adoptăm un stil de viață sănătos, însă ne lovim de multitudinea de păreri contradictorii referitoare la acest subiect. Totuși, există câteva informații legate de cum să adopți un stil de viață sănătos, informații susținute de cercetările realizate în domeniu până la acest moment, asadar iată 10 sfaturi pe care le poți adopta ușor.

Ai grijă de relațiile cu cei dragi

Relațiile sociale sunt extrem de importante, atât pentru sănătatea mentală, cât și pentru cea fizică. Studiile din domeniu, ne arată că persoanele care sunt mai apropiate de prieteni și familie trăiesc mai mult și au o viață mai sănătoasă.

Consumă multe fructe și legume

Un stil de viață sănătos nu există fără mâncare sănătoasă. Dintr-un regim alimentar sănătos nu pot lipsi fructele și legumele, acestea fiind bogate în fibre prebiotice, vitamine, minerale și o mulțime de antioxidanți.

Dormi suficient

Când vorbim despre adoptarea unui stil de viață sănătos, nu putem trece cu vederea importanța unui somn calitativ, acesta fiind cel puțin la fel de important precum dieta și exercițiile fizice. Somnul insuficient poate deregla apetitul, reduce performanțele psihice și este strâns legat de obezitate.

Dacă ai grăsime abdominală în exces, scapă de ea

Grăsimea din acea zonă cauzează cele mai multe probleme, pentru că se formează în jurul organelor și este strâns legată de problemele metabolice. Din această cauză, mărimea taliei tale poate spune mai multe despre sănătatea ta decât numerele de pe cântar. Renunță la carbohidrați, consumă mai multe proteine și fibre și fă exerciții fizice pentru abdomen.

Ferește-te de consumul de sucuri

Băuturile răcoritoare cu adaos de zahăr sunt cea mai sigură sursă de grăsimi de care organismul tău nu are nevoie. Creierul uman nu percepe caloriile din băuturile dulci precum cele din mâncarea solidă. Sucurile sunt puternic asociate cu obezitatea, diabetul de tip 2, bolile cardiovasculare și o mulțime de alte probleme de sănătate. De asemenea, sucurile de fructe sunt aproape la fel de dăunătoare precum băuturile carbogazoase în acest sens, conținând la fel de mult zahăr.

Consumă arahide

Deși sunt bogate în grăsimi, sunt extrem de nutritive și sănătoase. În această categorie de alimente întâlnim magneziu, vitamina E, fibre și mulți alți nutrienți. Studiile arată că nucile, alunele și așa mai departe te pot ajuta să slăbești și să îți menții greutatea ideală și pot lupta împotriva diabetului de tip 2 și a bolilor de inimă. În plus, între 10 și 15% din caloriile din arahide nu sunt absorbite în organism.

Nu te teme de cafea

Contrar multor păreri, cafeaua este sănătoasă. Aceasta este bogată în antioxidanți, iar studiile arată că persoanele care consumă cafea trăiesc mai mult și prezintă un risc mai scăzut de diabet de tip 2, Parkinson, Alzheimer și multe alte afecțiuni. Totuși, ține minte că un stil de viață sănătos exclude orice tip de exces, așa că trebuie să consumăm cafeaua în cantități moderate.

Hidratează-te, în special înainte de mese

Pe lângă numeroasele beneficii ale hidratării, aceasta contribuie la numărul de calorii arse. Un studiu ne arată că o jumătate de litru de apă consumată cu 30 de minute înainte de masă crește șansele de a pierde în greutate cu 44%.

Fă cardio sau mergi mai mult pe jos

Exercițiile de aerobic (sau cardio) sunt unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poți face pentru un stil de viață sănătos, atât fizic, cât și psihic.

Nu fuma, nu consuma droguri și nu consuma alcool în exces

Dacă ești fumător sau consumator de alte substanțe dăunătoare, dieta și exercițiile fizice nu sunt primele pentru care ar trebui să te îngrijorezi. De asemenea, dacă alegi să consumi alcool ocazional, asigură-te că o faci în cantități moderate.

Facebook