Traseul profesional al fiecaruia dintre noi este determinat de catre factori motivationali. Din acest motiv este important sa analizam si sa cunoastem cat mai in detaliu care sunt factorii care ne motiveaza atat in alegerea fiecarui job cat si in alegerea unui traseu in cariera, pe termen lung.

Fiecare dintre noi avem anumiti factori care ne motiveaza si fiecare dintre noi avem un profil al motivatiilor si valorilor. De aceea , inainte de a incepe o cariera si inainte de a lua o decizie profesionala, este important sa ne cunoastem motivatiile astfel incat sa luam decizii favorabile pe termen lung. Prioritizarea motivatiilor ne ajuta de asemenea sa facem fata provocarilor profesionale.

Motivatia nu este un lucru care se poate invata. In multe situatii, mai ales in cazul tinerilor aflati la inceput de drum in cariera, alcatuirea unui profil al motivatiilor este foarte important.

  • Perfecționează-ți abilitățile de comunicare

Comunicarea este cheia în stabilirea relațiilor interumane.

  • Încearcă să ai un raționament logic și o judecată clară

Este necesar să tragi concluzii clare, logice și rapide pentru un răspuns corect în situații de criză.

Informațiile de la baza acțiunilor/răspunsurilor trebuie să le verifici întotdeauna, pe cât este posibil.

  • Exerseaza-ți creativitatea

Pentru un rezultat pe măsură, întotdeauna orice acțiune trebuie analizată și din exterior.

  • Dezvoltă-ți abilitățile analitice

Niciodată nu o să poți prezenta totalitatea informațiilor absorbite, drept pentru care, într-o manieră logică și rezonabilă trebuie să prezinți esențialul și concluziile.

Facebook