“Cariera ta este ca o gradină. Poate susține o sumedenie de energii vitale care devin o recompensă pentru tine. Nu ești obligat să crești o singură specie în grădina ta. Nu ești obligat să faci un singur lucru în cariera ta.”

– Jennifer Ritchie Payette

Noi, Asociația Rovirtus conștientizăm importanța cunoașterii propriilor valori, acumularea continuă de noi cunoștințe și perfecționare în domeniile unde ne regăsim.

Considerăm că accentul în zilele noastre este fixat pe dedicarea către un domeniu și nu experiența în acesta, fiind suficientă dorința de implicare și specializare. Soluția pentru o reușită profesională este de identificare a abilităților și stabilirea propriilor aspirații.

Orientarea profesională

Ne propunem să dezvoltăm și implementăm programe de interes pentru elevi/studenți și adulți importante pentru cunoașterea mediului de afaceri și piața muncii, să organizăm workshopuri, traininguri la diferiți agenți economici, evenimente unde să poată interacționa direct cu angajatori din diverse domenii ce le pot expune o parte din experiența lor, consilierea acestora asupra posibilităților de dezvoltare profesională, voluntariat, vizite în cadrul companiilor locale și nu numai, posibilitatea de angajare prin relații directe cu inteprinderile, toate în funcție de profilul personal al fiecărui participant la grupurile țintă determinat în urma evaluării acestuia.

Orientarea profesională presupune o gamă de activități cum ar fi: evaluarea, informarea, consilierea și îndrumarea, cu scopul de a ajuta persoanele interesate să aleagă corect în ceea ce privește formarea profesională inițială cu posibilitatea de încadrare pe piața muncii.

Facebook