Atmosfera de Crăciun ne aduce bucurie şi ne aminteşte cu precădere de anii copilăriei, de emoţia aşteptării împodobirii bradului, de clipa la care visam să-l întâlnim pe Moş Crăciun.

Dincolo de faptul că este una dintre cele mai importante sărbători creştine, Crăciunul e aşteptat cu mare entuziasm de toată lumea, indiferent de vârstă sau religie.

Sigur te gândeşti cu drag la cadourile lui Moş Crăciun, la colinde, la mirosul de brad şi la vâscul din pragul uşii. Şi, cu siguranţă, experienţele personale au încărcat astfel de clipe magice cu semnificaţii proprii. Dar mai mult decât atât, tradiţiile legate de Crăciun aduc simboluri naturale vechi de sute de ani.

La apelul doamnei educatoare, Asociația Rovirtus, a fost solidară și s-a alăturat lui Moș Crăciun în distribuirea cadourilor către o grupă de copii de la Grădinița nr. 14 Târgoviște, copii ce provin din familii defavorizate și au o situație materială precară.

De comun acord cu cadrul didactic am umplut desaga Moșului, am adus zâmbetele pe chipurile copiilor și le-am fixat amintirea unui Moș Crăciun bătrânel, darnic și doritor să asculte colindele pregătite de micuți.

A ajuta copii sarmani si persoanele neajutoarate este cel mai mare cadou pe care poti sa-l faci de Craciun. Oamenii acestia nu au nevoie de cadouri scumpe, ei au nevoie dor de ceea ce multora dintre noi li se pare banal, si anume sa aiba ce sa puna pe masa, macar de sarbatori. Daca mai primesc si alte cadouri pe langa alimente, totul pare a fi un vis. Drept urmare până în sărbători ne propunem să dăruim unei familii o masă de crăciun îmbelșugată.

Pentru următorul an, ne propunem să repetăm această acțiune pentru un număr mult mai mare de copii, mulțumim doamnei educatoare pentru implicare și sprijin!


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Facebook