Chiar dacă ești angajatul unei companii mici sau multinaționale, principalul tău scop este cel de a obține rezultate de o calitate desăvârșită, ceea ce înseamnă să dedici mai multă atenției echipei din care faci parte și a modului în care colaborați.

În primul rând trebuie să ți cont de fiecare membru al echipei, orice persoană are limitări persoanel dar și calități excepționale, începi prin a cunoaște cât mai bine fiecare membru, succesul obținerii de performanțe în echipă este cel de a recunoaște calitățile coechipierilor, a nevoilor și recunoaștere a limitărilor acestora, tocmai pentru a știi fiecare pe ce poziție este avantajat să lucreze.

Identificăm 3 tipuri de oameni:

Influenți – ce au nevoie de sarcini, în urma cărora să performeze în interacționarea cu oamnii și să îi motiveze.

Stabili – ce au nevoie de obiective specializate, repetitive, ce le pot rezolva în ritmul propriu.

Dominanți – ce sunt provocați de sarcinile complexe și variate, tocmai pentru a le menține treaz interesul și curiozitatea rezultatului.

Având în vedere că munca în echipa este bazată pe o strânsă colaborare, trebuie să avem în vedere modul de raportare pentru fiecare membru al echipei, în funcție de stilul acestuia. Munca în echipă reprezintă un element cheie pentru succesul organizațiilor.

Facebook