Fundata, România
(Poza preluata de AICI)

România, țară situată în estul Europei recunoscută pentru legenda lui Dracula și a meleagurilor transilvănene, este locul pe care mulți dintre noi îl numim “acasă”. Se numără printre cele mai căutate destinații rurale de pe continent, totuși, România nu înseamna numai Castelul Bran al Contelui Dracula. România înseamna tradiții, recorduri, emoții și locuri unice. Iată care sunt curiozitățile referitoare la România care nouă ne-au atras atenția.

1. Singurul cimitir vesel din lume există în România! Da, ai auzit bine. Primul lucru care îți vine în minte atunci când te gândești la cimitir este o imagine tristă și sumbră, drept pentru care te invităm să vizitezi Cimitirul Vesel de la Săpânța. O sa rămâi plăcut surprins de rândurile amuzante inscripționate pe crucile colorate din cimitir. Niciodată tristețea nu își găsește rostul în acel loc.

2. Pe teritoriul României se găsesc nu unul, nu două, ci ȘAPTE sit-uri declarate patrimoniu UNESCO: Delta Dunarii, satele transilvănene ce păstrează biserici fortificate, Mânăstirea Horezu, bisericile din nordul Moldovei, Cetatea Sighișoara, bisericile de lemn din Maramureș și fortărețele dacice din Munții Orăștiei.

3. Tot aici întâlnim și cea mai mare populatie de urși bruni din Europa dar și cel mai mare mamifer terestru din Europa – zimbrul. Exemplarele de zimbrii pot fi admirate în rezervațiile de la noi precum Rezervația de la Hațeg și Rezervația Valea Zimbrilor.

4. Romania fascinează turiștii ce îi calcă așezământul prin design-ul și concepția bacnotelor! Este singura țară din estul continentului european în care poți găsi bancnote de plastic, lucru eficient deoarece banii nu se pot rupe cu ușurință.

5. Cele mai vechi fosile de homo sapiens au fost descoperite pe teritoriul țării noastre și datează conform spuselor experților de acum aproximativ 40 000 de ani.

6. Romania este locul unde tradițiile moștenite sunt conservate cu sfințenie. Indiferent de zona asupra căreia ne îndreptam atenția, este imposibil să nu descoperim un obiecei unic, care să se practice numai acolo. În Maramures spre exemplu, există o localitate numita Grosi unde localnicii aprind focuri impresionante pe dealul în care se afla cimitirul în preajma sarbatorii Pastelui. Tradiția spune că focul simbolizeaza lumina pe care Iisus Hristos a adus-o în viețile tuturor credincioșilor odată cu învierea Sa.

7. Romania se situează printre cele mai bogate țări din lume,  cand vorbim de zacaminte de aur! Drept urmare, Romania are și singurul muzeu de aur din Europa. Situat în localitatea Brad, Muzeul Aurului din Romania are aproximativ 1300 de exponate.

Facebook